Curs de arte creative: quilling

Pentru copii, chiar de la o vârstă fragedă, activităţile artistice trebuie să fie parte integrantă în viata lor cotidiană. Părinţii trebuie să insiste şi pe alte abilităţi ale copilului și să ii ofere acestuia diverse variante.

Desenul, modelajul sau alte activităţi care se bazează pe dezvoltarea personală prin artă îi deschid copilului noi orizonturi.

Quilling-ul este o tehnică de răsucire a hârtiei. Practicând acest meşteşug, creăm un fel de terapie prin artă. Această formă de terapie foloseşte arta ca manieră de exprimare personală pentru comunicarea trăirilor, pentru o explorare a interiorului în scopul dezvoltării şi armonizării fiecăruia dintre noi.

Rezultatele obţinute sunt benefice atât pentru trup cât şi pentru minte. Astăzi, mânuirea cu atenție a benzilor de hârtie a devenit un hobby pentru persoanele de toate vârstele din întreaga lume. Tehnica quilling este ușor de învățat. Prin urmare, dacă ești atras de artă, de obiectele realizate manual, dacă vrei să ai satisfacția creației realizată de tine, tehnica quilling merită practicată. Quilling-ul te învață să te exprimi, îmbunătățește capacitatea de autocunoaștere, dezvoltă spiritul creator.

Nu uita: arta quilling nu necesită talent, ci doar imaginație!