Pianul în dezvoltarea personală

Studiul la pian transmite emoții, eliberează mintea de factorii de stres, aduce satisfacția propriilor rezultate, dar și o atitudine pozitivă față de imaginea de sine. Mai mult, este o activitate care se potrivește oricărui copil, indiferent de temperamentul și personalitatea acestuia, cât timp profesorul are abilitatea de a aplica metode alternative de predare.

Vârsta la care copiii pot începe studiul pianului este 5 ani. Este o vârstă potrivită recomandată de specialiști, însă timpul sau modul de lucru se aplică într-un mod distinctiv, în funcție de abilitățile fiecărui copil în parte.

Galerie foto - Ad Libitum

Frecventarea cursurilor de pian dezvoltă simțul artistic, gândirea și abilitățile cognitive. Dacă modalitatea de abordare a instrumentului este corectă, studiul la pian poate dezvolta gândirea pe mai multe planuri. Este cunoscut faptul că utilizarea celor două emisfere cerebrale concomitent sau cu alternanțe rapide dezvoltă unitar o gândire logică și intuitivă. Faptul că mâna stângă și mâna dreaptă cântă lucruri diferite, simultan, dezvoltă capacitatea de concentrare, memoria de lucru, dar mai ales memoria verbală, controlul atenției și aptitudinile organizatorice.

Studiul la pian construiește obiceiuri bune, precum focalizarea și perseverența, diligența și creativitatea și are un impact benefic major asupra dezvoltării comportamentale și emoționale a copiilor. Acest instrument complex oferă un mediu în care copiii pot învăța să ofere sau să accepte critici constructive, iar transformarea unui feedback negativ într-unul pozitiv ajută la consolidarea încrederii de sine.